Kläppen och Sälenfjällen är helt underbart för löpning. Här hittar du allt från långa leder till tuffa trails.

Berget runt
Här snackar vi löpning när den är som bäst. På denna löptur får du möjligheten att se Kläppen från sina bästa sidor, vi varnar för att du kommer vilja stanna och fota längs vägen så räkna inte med att du tar rekordtiden. Du startar nere vid Kläppens camping och följer Trail Run lederna (blåa & röda). Du fortsätter din resa upp i genom våra boendeområden och kommer ganska snabbt förbi den nya hinderbanan. Här finns det möjlighet att svänga av löprundan om du har tagit vatten över huvudet och överskattat din löparförmåga, för efter detta finns det ingen återvändo. Känner du dig stark så fortsätter leden upp mot skidområdet Falken och sen blir det ett flertal höjdmeter i serpentinmönster upp mot Falken topp. Men innan du når dit så svänger leden av mot Toppstugan. Perfekt tillfälle att ta lite vatten och passa på att njuta av utsikten.

Kläppen Vertical Challenge
Med sina 320 höjdmeter kan du nu prova både din psykiska och fysiska förmåga i Kläppen Vertical Challenge. Från botten till toppen, vi lovar att du kommer känna av denna utmaning i kroppen.

Hinderbana
En tre km lång hinderbana i fjällmiljö här kan du att utmanas, våga och växa i din träning med både styrka, kondition och smidighet. Hinderbanan består av 16 hinder byggda i trä, där man ska klättra över, krypa under eller ta dig igenom. Nytt till sommaren 2022 är att det även finns en barnhinderbana för de minsta!

Kläppen Trail Run
Trail running är löpning på naturstigar och kan vara bland det bästa för själen. Dessa leder är väldigt tuffa och är riktiga utmaningar. Bli inte lurad av att de är korta i distanserna.