Granfjället i Stöten är med sina 949 m.ö.h. Sälenfjällens högsta topp och härifrån har du en fantastisk utsikt över både det svenska och norska fjällandskapet.

Du börjar din tur på vandringsleden i Stöten och följer de röda kryssen mot toppen av Granfjället. Förslagsvis följer du leden till Västra Granfjället och ner till Fuluforsmyren via Kungsleden och Granfjällssätern för att sedan ta grusvägen tillbaka till Stöten. Förläng turen om du önskar genom att fortsätta norrut på Kungsleden och sedan vända åter söderut igen.

En annan möjlighet är att följa leden mot Närfjällsstugan. Här kan man njuta av sin medhavda matsäck med storlagen utsikt över Norra Transtrandsfjällens naturreservat. Här finns det flertalet möjligheter till fortsatt vandring om man inte önskar återvända till Stöten direkt. Fortsätt upp på Stor-Närfjället och på toppen kan du välja att följa Sälenringen mot Närsjön via Saldalskojan alternativt vika av mot Orrliden. Båda vandringslederna tar dig ut på väg 66.

Om du är ute efter en än längre dagstur kan du fortsätta ner i dalen mot Tandådalen. Ett par kilometer in på leden kan du vika av mot Myflodammen för en något kortare vandring eller fortsätta mot Kläppenskjulet på Sälenringen för en något längre vandring.

Sälenringen är ett naturligt val för den som önskar en flerdagarsvandring i Sälenfjällen. Längs leden finns flertalet raststugor och vindskydd. Ta dig runt Sälenfjällen till fots och upplev allt från kalfjäll till gammelskog!

Reception och bokning har följande öppettider mån-fre:
1 juni – 23 juni 09:00-15:00
27 juni – 19 augusti 09:00-17:00
22 augusti – 30 september 09:00-15:00

I receptionen på Stötentorget kan våra gäster bland annat checka in och ut, hyra mountainbikes (från 27 juni), låna spel såsom kubb, frisbee och bollar. Här finns även försäljning av fika, glass och shop med Vargy-prylar.